voorbereiding op je nieuwe Tatoeage

De voorbereiding van je tatoeage vereist een aantal dingen, dit gaan wij je natuurlijk uitleggen. Je hebt, na het kiezen van de meest passende tattoo shop, een afspraak gemaakt voor het zetten van je tatoeage. De tattoo studio of tattoo artiest zal je enige informatie geven over hoe jij je kunt voorbereiden op de afspraak, als artiest begrijpen we dat je dit misschien niet allemaal kunt onthouden. Om het makkelijk en overzichtelijk te houden zullen we een aantal belangrijke punten met jullie delen. Super fijn om er even bij te pakken mocht je het niet meer weten. Laten we beginnen bij punt 1.

• WEES NUCHTER

Tatoeëren is een hele uitdaging voor je lichaam, zeker als je een hele dag hebt geboekt. Het is ontzettend verleidelijk om een borreltje te nemen voor je start zodat je je wat meer relaxt voelt. Gewoon niet doen! Het gebruik van alcohol heeft effect op de bloedstolling. Waardoor in het ergste geval de inkt weg loopt onder de huid. De zogenaamde “blow-outs.” Ook heeft alcohol, drugs en medicatie gebruik vaak invloed op het genezingsproces. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Gebruik je medicatie?, overleg even met je arts of dit geen invloed heeft op je tatoeage.

• FATSOENLIJK ONTBIJT/LUNCH

Leuk het intermitted fasting en alle andere dieet vormen, alleen het tatoeëren vraagt veel van je lichaam. Daarvoor is het belangrijk om goed te eten voor je aan je sessie begint. Zeker in het geval bij een sessie van meerdere uren of een hele dag. Je lichaam moet hard werken en dat kost enig energie. Zorg dus voor een goed voedzaam ontbijt/lunch. Heb je een een hele dag geboekt? Zorg dan dat je wat goede en voedzame producten meeneemt naar de afspraak zodat je lijf door kan gaan met energie maken en het hierdoor ook volhoudt. Daarnaast zijn zoutjes/zoetig altijd erg prettig tijdens een lange dag. Tijdens de voorbereiding van je tatoeage kun je de huid soepel maken door minimaal twee weken voor je afspraak veel water te drinken. Smeer je huid elke dag met hydraterende lotion de artiest krijgt de inkt makkelijker in de huid. Eten en drinken in de stoel is niet toegestaan dus vraag altijd even aan je artiest waar je dit kunt nuttigen.

• VOORBEREIDING VAN DE HUID

Tijdens de voorbereiding van je tatoeage zal de huid altijd schoon gemaakt worden. Ook zorgt de tattoo artiest er voor dat zelfs de kleinste donshaartjes verwijderd worden. Dit gebeurt doormiddel van een scheerbeurt tijdens je afspraak. Ga niet zelf van te voren scheren. Je kan namelijk op de scheerbeurt reageren waardoor er irritatie en pukkeltjes kunnen ontstaan wat niet de voorkeur heeft voor een tattoo sessie. De tattoo artiest kan er dan voor kiezen om de afspraak te annuleren. Waardoor je meestal ook je aanbetaling verliest.

• RUST NA DE EEN LANGE DAG

Zoals je inmiddels weet werkt je lichaam hard tijdens het tatoeëren. Zorg voor een redelijk legeagenda na het tatoeëren. Heb je een hele dag geboekt? Zorg dan dat je de avond en de dag erna niet te veel in de agenda hebt staan. Je lijf heeft rust nodig om goed te kunnen herstellen. Dit kan door eenmaal thuis een goede en voedzame maaltijd klaar te maken en dit te nuttigen om je reserves aan te vullen. Daarna lekker op tijd je mandje in te gaan. Want een goede nachtrust zorgt voor herstel.

• MAAK DUIDELIJKE AFSPRAKEN

Zorg dat je weet waar je aan toe bent. Zijn er onzekerheden of onderwerpen waar niet over gesproken is, stel altijd jouw vragen. Dit voorkomt verassingen tijdens de afspraak of een tattoo wat uiteindelijk niet naar wens is aan het eind van de afspraak. De meeste tattoo artiesten maken designs tijdens de afspraak zodat alles naar wens uitgewerkt kan worden. Zorg dat je je wensen zo duidelijk mogelijk vertelt of toonbaar kan maken. Zo kan de tattoo artiest het allerbeste jouw unieke design maken. Zijn er dingen niet mogelijk dan zal dit in de meeste gevallen ook besproken worden met de klant. Worden er dingen afgeraden, dan kan je altijd een second opinion doen.

• AFTER CARE

Naast een goede verzorging van de niet getattoeerde huid, is een goede verzorging van je verse tattoo ook heel belangrijk. Dit is samen met hoe het gezet is, ontzettend belangrijk. Zowel voor de genezing en hoe de tattoo er uiteindelijk uit komt te zien. Al is een tatoeage super strak gezet, als je het niet goed verzorgt kan het lelijk uit de genezing komen. Verdiep je in de aftercare producten. Dit is ontzettend persoonlijk. Je kan er ook voor kiezen om met second skin folie te werken. Dit is een soort tweede huid sticker waardoor je de eerste dagen niet naar je tattoo hoeft om te kijken en het met weinig aandacht lekker geneest. Houd wel rekening dat er een reactie kan ontstaan op de “lijm” laag van de folie. Elke artiest heeft zo zijn eigen voorkeuren van aftercare. Vraag altijd naar de verschillende opties, zodat je zelf kunt kiezen.

Gebruik geen open potjes bodylotions, crèmes, vaseline, uierzalf of oliën. Dit om infectie

te voorkomen.

 

WANNEER JE AFSPRAAK ANNULEREN

Super vervelend natuurlijk wanneer je je afspraak moet annuleren.Houd er wel rekening mee dat je je aanbetaling kwijt kunt zijn. De artiest heeft er vaak al wat tijd inzitten. Ook is een last minute plekje niet zo snel opgevuld waardoor de artiest helaas toch zonder werk zit. Bij de volgende punten is het toch verstandig om te annuleren.

• Wanneer je je niet fit voelt. Stress week achter de rug, helemaal opgebrand, nachten slecht geslapen en voelt dat je ziek wordt. Nogmaals je lichaam moet werken tijdens het tatoeëren. Dit is verstandiger met een een gezond en fit lichaam.

• Zon schade. Hier moet je niet op willen gaan tatoeëren. De huid heeft het al zwaar genoeg door de zon verbranding en moet hier echt van herstellen. Geef het de tijd om te genezen en kom dan gezellig terug.

• Bij twijfel niet doen. Doe dit alleen wanneer alles goed voelt. Het kan er maar één keer goed op. Althans dat is wel de bedoeling. Al met al is een tatoeage zetten niet zomaar iets voor tussendoor. Alles hangt samen met de juiste shop, de juiste artiest, het design en de timing. En natuurlijk een gezond en fit lijf. Zeker bij de langere sessies. Weet ook dat een tatoeage nemen een persoonlijke keuze is. Mensen kunnen hier een oordeel over hebben naast dat werkgevers hier ook (nog) wat van vinden. Denk altijd goed na over de plaatsing en het design wat je zou willen. Het laten zetten is één ding alleen het laten weghalen is een andere stap. Dit wil je natuurlijk altijd voorkomen. Kortom een goede voorbereiding van je tatoeage is belangrijk!

Veel plezier op je tattoo afspraak!

Klik hier om naar onze nazorg pagina te gaan.

Neem gerust een kijkje in onze webshop

voorbereiding van je tatoeage

logo hooksink

Deel dit artikel: